Prantsuse väed viivad Mali põhjaosas läbi suuroperatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian.
Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian. Foto: SCANPIX

Malis jätkusid ööl vastu neljapäeva kokkupõrked Prantsuse sõjaväe ning pühasõdalaste vahel, teatas Prantsuse sõjavägi, mis viib piirkonnas läbi suurt operatsiooni.

Kokkupõrgetes on hukkunud üks Prantsuse õhudessantväelane.

Sõjalise operatsiooni eesmärgiks on džihadistide pealetungi peatamine riigi põhjaosas.

«Prantsuse armeel on olukord kontrolli all,» sõnas vägede pressiesindaja Gilles Jaron.

Prantsuse üksused «neutraliseerisid» neljapäeva hommikul ligi 20 terroristi, lisas ta.

Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian ütles varem, et Mali rahutus põhjaosas puhkes ööl vastu kolmapäeva äge tulevahetus prantslaste juhitavate vägede ja relvastatud terrorirühmituse vahel.

Malis on alates Prantsusmaa sekkumisest 2013. aasta jaanuaris surma saanud kümme Prantsuse sõjaväelast.

Mali kriis sai alguse 2012. aasta jaanuaris, kui tuareegid alustasid mässu iseseisvuse saavutamiseks riigi põhjaosas. Nad võitsid lahingutes Mali relvajõude, mis viis putšini Bamakos. Seda kasutasid omakorda ära islamistid, kes lõid endised liitlased tuareegid põgenema ja vallutasid olulised linnad Põhja-Malis, kus alustasid muu hulgas hindamatute ajaloo- ja kultuuriväärtuste hävitamist.

Prantsusmaa alustas 2013. aasta jaanuaris Malis sõjalist operatsiooni, tõrjudes koos valitsusvägedega terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud islamistid riigi põhjaosa kõrbelinnadest välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles