Narva Kutseõppekeskusele on esitatud üle 600 sisseastumisavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kutseõppekeskus.
Narva kutseõppekeskus. Foto: Internet

Narva Kutseõppekeskusele (Narva KÕK) on 9. augusti seisuga esitatud 628 sisseastumisavaldust, põhihariduse baasil õppimiseks saab avaldusi esitada veel 13. augustini ja keskhariduse baasil 19. augustini.

2010. a. augustis võetakse Narva KÕKi vastu kuni 705 uut õpilast. Narva KÕKi uute õpilaste nimekiri avalikustatakse 30. augustil 2010.

Narva KÕKi võetakse sel sügisel põhiharidusega õpilasi vastu 10 erialale. Alates sellest aastast saab uuendusena ka eestikeelse õppega omandada koka ja multimeedia eriala.

Keskharidusega õpilasi võetakse vastu 19 erialale. Uue õppeaasta kolm uut eriala on – infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni projektide koordineerimine, müügikonsultant ja baarman.

«Kõik need keskhariduse baasil omandatavad uued erialad on lühikese õppeperioodiga – 5-7 kuud. Osadel nendel erialadel õppima asumiseks on vaja mingit eelkvalifikatsiooni. Saab õppida ka töökoha-põhiselt ehk töö kõrvalt,» ütles Narva Kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots.

«Kui võrrelda 2009. aasta vastuvõtuga, siis võib öelda, et avaldusi on samaks ajaks juba rohkem laekunud  kui möödunud aastal,» sõnas Narva Kutseõppekeskuse vastuvõtukomisjoni vastutav sekretär Elyanna Romanova. «Paljudel populaarsematel erialadel saab kindlasti olema konkurss – kaks ja rohkem inimest kohale,» lisas Romanova.

2009. a. augustis võeti Narva KÕKi vastu 720 uut õpilast. Avaldusi esitati üle 1000.

«2009. aastal püüdsime enamuse põhikooli lõpetanud noortest vastu võtta – et lapsed ei jääks kutseta,» ütles direktor.

Narva KÕKis põhihariduse baasil õpetatavatest ametitest on viimastel aastatel populaarsemad olnud autotehniku, koka ja multimeedia erialad. Keskhariduse baasil omandatavatest erialadest on populaarsemad turismikorraldaja, multimeedia ja majandusarvestuse erialad.

«Kindlasti võiks huvi suurem olla selliste Narvas kui tööstuslinnas perspektiivikate erialade vastu nagu arvjuhtimisega metallilõikepinkide operaator, keevitaja aga ka soojusseadmete käitaja,» sõnas Margus Ojaots.

Narva Kutseõppekeskus on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, kus õpib keskmiselt 1500 õppurit ja töötab 146 inimest. Narva KÕK korraldab ca 130 erinevat kursust ja täiendkoolitust töötajate kvalifikatsiooni tõstmiseks ja ümberõpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles