Venemaa: EL peaks kriisi rahustamiseks Donbassi valimisi tunnustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2. novembril toimuvaid niinimetatud Donbassi valimisi reklaamiv plakat.
2. novembril toimuvaid niinimetatud Donbassi valimisi reklaamiv plakat. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu (EL) seisukoht 2. novembril Donbassis separatistide plaanitavate valimiste suhtes ajab Moskvat segadusse, ütles täna Venemaa saadik EL-i juures Vladimir Tšižov.

«Loogiliselt võttes pidanuks Euroopa Liit tervitama valimisi sammuna Ida-Ukraina kriisi maha rahustamiseks,  ütles Tšižov ajalehe Kommersant vahendusel.

EL-i esinduse juht Venemaal Vygaudas Ušackas ähvardas mõne päeva eest Moskvat uute sanktsioonidega juhul, kui Venemaa kavatseb tunnustada valimisi Ida-Ukraina isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariikides.

«Sanktsioonid Venemaad ei hirmuta,  ütles Tšižov.

Saadik on kindel, et Ukraina valitsus vajab Donbassis partnereid. «Partnereid, kel on avalikkuse mandaat. Taolise mandaadi saamise üheks viisiks on 2. novembri valimised,  lisas Vene diplomaat.

Ida-Ukraina isehakanud rahvavabariikide separatistid korraldavad pühapäeval valimised, mida ei tunnusta ei Kiiev ega ükski lääneriik. Venemaa on kinnitanud, et need on igati õiguspärased ning isegi välisminister Sergei Lavrov on kinnitanud, et Moskva kavatseb niinmetatud Donbassi valimisi tunnustada.

Eelmisel nädalavahetusel toimusid Ukrainas parlamendivalimised, kus võidutsesid läänemeelsed jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles