Lõuna-Korea aktivistid lennutasid Põhja-Koreasse üle miljoni lendlehe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea aktivistid eelmise aktsiooni ajal lendlehtedega õhupalle teele saatmas.
Lõuna-Korea aktivistid eelmise aktsiooni ajal lendlehtedega õhupalle teele saatmas. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea aktivistid lennutasid täna üle piiri Põhja-Koreasse üle miljoni Pyongyangi-vastase lendlehe.

Stalinistlikust riigist põgenenud ja nüüd eksiilis elavate põhjakorealaste ühendus lennutas 24 gaasiga täidetud õhupalli külge kinnitatud kokkuköidetud lendlehed üle piiri pisut pärast keskööd.

Lisaks Põhja-Korea valitsevat dünastiat hukkamõistvatele sõnumitele sisaldasid pakid ühedollarisi USA rahatähti, miniraadioid ja DVD-sid, ütles ühenduse juht Lee Min-bo AFP-le.

Pyongyang on ähvardanud taganeda oktoobri algul saavutatud kokkuleppest kõrgetasemelise dialoogi jätkamise üle Lõuna-Koreaga, kui Soul ei pane lendlehtede saatmisele piiri.

«Me korraldasime täna vaikse operatsiooni, sest üleliigne avalikkuse tähelepanu ei tee meie põhja-korea vendade abistamisele suunatud humanitaarmissioonile head,» ütles Lee.

Soul on palunud aktivistidel tundlikul ajal vaoshoitust ilmutada, ent on enda sõnul võimetu neid takistama. «See on väljendusvabadusega seotud küsimus, mistõttu puuduvad meil õiguslikud alused nende tegevust piirata,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Wi Yong-seob ajakirjanikele.

Pyongyang ja Soul jõudsid oktoobri algul Aasia mängude ajal kokkuleppele jätkata novembris kõrgetasemelist dialoogi. Lõuna-Korea tegi ettepaneku kohtuda neljapäeval piirikülas Panmunjomis. Kohtumist ei toimunud.

Kaks Koread pidasid viimati kõrgetasemelist dialoogi veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles