Järjekordne Venemaa humanitaarabikolonn jõudis Ukrainasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa humanitaarabikonvoi jõudis täna taas Ukrainasse.
Venemaa humanitaarabikonvoi jõudis täna taas Ukrainasse. Foto: SCANPIX

Neljas vastuoluline Venemaa humaintaarabikolonn jõudis täna Ida-Ukrainasse Luganskisse ja Donetskisse, Moskva teatel sisaldab see jätkuvalt vaid abivajajatele mõeldud esmavajalikku.

Interfaxi teatel tegeldakse Luganskis praegu abosaadetise veoautodest maha laadimise ja laoruumidesse toimetamisega. Venemaa järjekorras juba neljas kahlusi tekitav humanitaarabikolonn koosneb umbes sajast veokist, mis jagunesid kahte ossa - üks suundus Donetskisse, teine LUganskisse.

Moska väitel tõide veokid  ehitusmaterjale, toiduaineid, ravimeid ja talve tulekuks valmistumiseks vajalikku.

Kolonn asus Moskva lähistelt teele 28. oktoobril ning sarnaselt kolmele eelnevale korrale, ei teavitatud nüüdki selle saabumisest Ukraina valitsust. 

Eelmiste humanitaarabikolonnide puhul on ilmnenud, et osad veokid sõidavad pooltühjalt ning Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko sõnul nende laadung elanikele ei jõudnudki - osa sellest müüsid separatistid maha, osaga maksid nad endi tehnika remontimise eest.

Kardetakse, et niinimetatud humanitaarabikolonnid toimetavad tegelikult separatistidele relvi ja varustust ning Lõssenko sõnul võivad nad välja viia strateegiliste tehaste seadmeid. 

Ehkki esimese konvoi saabumisel käisid esialgu ka ettevalmistustööd selle nõuetekohaseks käitlemiseks ja osalema pidi ka Punane Rist, otsustas Venemaa edasi tegutseda omapäi ja omavoliliselt ning juba esimene veokikolonn ületas piiri Kiievit teavitamata. Rahvusvaheline Punase Ristis komitee teatas, et nad ei tee koostööd ka praeguse konvoiga. 

Humanitaarabikolonne kahtlustatakse ka surnud Vene sõdurite koju viimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles