Ukraina alustas kriminaaljuurdlust separatistide ridades võidelnud Vene näitleja üle

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Poretšenkov teatrilaval.
Mihhail Poretšenkov teatrilaval. Foto: SCANPIX

Ukrainas algas kriminaaljuurdlus Vene näitleja Mihhail Poretšenkovi üle, kes võttis isiklikult osa Ukraina sõjaväelaste tulistamisest Donetskis. Mehe tegevus on jäädvustatud ka videole, kusjuures tema kiivril ilutseb samal ajal suurelt sõna PRESS.

«Mihhail Poretšenkov saabus Donetskissse, osales relvastatud bande koosseisus isiklikult Ukraina  relvajõudude üksuste tulistamisel automaatrelvast. Need kaadrid jooksid teleekraanidel, paljastades täies mahus selle Venemaa kodaniku Ukraina territooriumil kuritegu toime panemas. Vastavalt Ukraina kriminaalkoodeksile karistatakse sellise kuriteo eest vabadusekaotusega 7-12 aastaks, » kirjutas Ukraina siseminister Arsen Avakov oma kontol suhtlusvõrgustikus Facebook.

Avakovi teatel pöörduvad uurijad täna kohtu poole ja Poretšenkov kuulutatakse tagaotsitavaks. Sealjuures pöördutakse ka Interpoli poole.

«Uurijad on vendunud, et nii ilmselgete tõenditega kuriteo puhul toetab Interpol aktiivselt Portšenkovi tagaotsimist ning ta ei saa Venemaalt lahkuda, ilma et ta vahistataks ja Ukrainale üle antaks.»

Ka Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas kriminaaljuurdluse alustamisest Poretšenkovi üle, meest süüdistatakse terrorismis osalemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles