IRLi kuuluva Aunaste saatekülaline on oma partei juht

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Liis Treimann

Ülehomse «Tõuse ja sära» saatesse tuleb hiljuti IRLi astunud Maire Aunastele külla IRLi esimees Urmas Reinsalu koos abikaasa ja tütardega. 

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles, et kui Reinsalu ainsana esile tõsta, ei annaks saade väga usaldusväärset sõnumit edasi. «Nii me ka alguses arvasime, et ei pea ilmtingimata Reinsalu ja kedagi IRLi liikmetest seal saates esitlema. Kogu saate meeskond on võtnud suuna kõiki võrdselt esitada, mis on ju tasakaalu seisukohalt täiesti mõistlik lahendus,» kommeteeris Allikmaa, et oma eetriväljundi saavad ka teiste erakondadega kas vahetult või lähemalt seotud inimesed. Tema sõnul on Aunaste seda lubanud.

Maire Aunaste kinnitas kokkulepet, et kui ta kutsub saatesse ühe poliitilise perekonna, siis peab kutsuma ka teiste erakondade esindajad. Nii on tal järgmisel nädalal külas Aadu Must koos tütardega ning hiljem tuleb külla SDE ridadesse kuuluv Indrek Saar oma naisega. «Eelmine nädal oli Urve Palo ja varem oli ka Toivo Asmer, kes kuulub Reformierakonda,» ütles Aunaste ning lisas, et teist külalist Reformierakonnast tal veel pole, kuna pole suutnud välja mõelda ühtegi värvilist perekonda. 

Allikmaa on varem Postimehele öelnud, et Aunaste saade tuleb hoolikama pilgu alla võtta ning mõelda, kes on saate külalised. «Ta teab väga hästi, mis kohustused on rahvusringhäälingu ajakirjanikul  ja ma usun, et ta ei taha ERRile halba, mistõttu ta käitub kindlasti korrektse ajakirjanikuna ega kasuta seda ära kuidagi IRLile varjatult või varjamatul kombel reklaami tegemiseks,» kommenteeris Allikmaa septembri alguses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles