Ligi: nii Krossil kui Alenderil on olnud IRLis oma vaadete tõttu pingeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Andres Haabu / Postimees

Reformierakonna aseesimehe Jürgen Ligi sõnul on täna Reformierakonda astumisest teatanud Eerik-Niiles Krossil ja Yoko Alenderil olnud Isamaa ja Res Publica Liidus (IRL) oma liberaalsete vaadete tõttu suuri pingeid.

Ligi ütles Postimehele saadetud kirjalikus kommentaaris, et Krossi ja Alenderi otsustavus teeb neile au. «Mõlemal on oma erakonnas olnud liberaalsete vaadete tõttu suured pinged. Aga küll nad teavad, et kellelegi ei saa erakond karjääri garanteerida,» lausus ta.

Ligi kinnitas, et teab umbes nädalakese, et midagi konkreetset on teoksil. «Aga juba ammu enne seda kirjutasin sellest midagi teadmata ise sotsiaalmeedias, et liberaalidest Eerik-Niilesel ja Yokol peab oma erakonnas väga raske olema, nad ei teadnud, kuhu astusid,» ütles ta.

Ligi märkis, et on Krossilt ka ise kuulnud muremõtteid. «Mind isiklikult on paelunud ka tema humanitaarne taust. Meil pole seepärast olnud vist ühtki teravat vaidlust erakondlikust vastasseisust sõltumata,» lausus ta.

Alender on tema sõnul jätnud terase mulje juba väga noorena, kui sai tuntuks isa saatuse tõttu, mis on Ligi venna omaga sarnane. «Ka tööalane kokkupuude temaga on mu muljet kinnitanud, ehkki tema kaitses valitsuses eelnõu, mida ma sellises vormis heaks ei saanud kiita. Ei olnud saladus, et mõlemal on olnud IRLis oma liberaalsete vaadete pärast pingeid,» ütles Ligi Postimehele.

IRLi aseesimees ja Tallinna volikogu IRLi fraktsiooni juht Eerik-Niiles Kross teatas täna ootamatult, et astub Reformierakonda. Koos temaga lahkub IRList ja ühineb Reformierakonnaga IRLi linnavolikogu fraktsiooni aseesimees, erakonna eestseisusesse kuulunud Yoko Alender. Mõlemad kinnitasid, et kandideerivad Reformierakonna nimekirjas märtsis toimuvatel riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles