Lahkuv digivolinik rõõmustas Ungari otsuse üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetimaksu vastu suunatud meeleavaldused muutusid kohati vägivaldseteks. Pildil ründavad vandaalid pealinnas asuvat võimuerakonna Fidesz peakorterit.
Internetimaksu vastu suunatud meeleavaldused muutusid kohati vägivaldseteks. Pildil ründavad vandaalid pealinnas asuvat võimuerakonna Fidesz peakorterit. Foto: SCANPIX

Ungari peaministri Viktor Orbáni otsus võtta tagasi internetimaksu eelnõu on väga rõõmustav, teatas viimast päeva Euroopa Komisjoni digivolinikuna töötav Neelie Kroes täna.

«Ma olen uhke, et Euroopa Komisjon mängis euroopalike väärtuste ja digitaalse Euroopa kaitsmisel positiivset rolli,» teatas Kroes tänases avalduses.

Euroopa Komisjon oli Ungari valitsuse ideed varem teravalt kritiseerinud ning Kroesi esindaja Ryan Heath nimetas seda äärmiselt halvaks ideeks. «Kui Ungarist saab pretsedent, võib sellest kujuneda probleem paljude teiste liikmesriikide jaoks,» ütles Heath.

Kuigi Orbán on lubanud valitsuse esitatud eelnõu rahva laialdase vastusesisu tagasi võtta, pole selge, mis saab internetimaksu ideest kui sellisest. Valitsusjuht andis mõista, et maksuseadust tuleb muuta ning aasta alguses korraldatakse selles küsimuses nn rahvuslik konsultatsioon.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles