Soomes ei ole ühtegi Ebola-kahtlusega patsiendiga kokku puutunut veel isoleeritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi Meilahti haigla
Helsingi Meilahti haigla Foto: SCANPIX

Helsingi linna epidemoloogi teatel ei ole mitte ühtegi Ebola-kahtlusega patsiendiga kokku puutunud inimest praeguseks veel isoleeritud, sest siiani pole kinnitust, et tegemist on just nimelt selle viirusega.

«Kedagi ei ole isoleeritud, sest diagnoosi ei ole praegu veel ka,» rääkis Helsingi linna epidemoloog doktor Hannele Kotilainen Helsingin Sanomatele. 

Täna pärastlõunal selgub, kas patsiendil on Ebola või mõnu muu haigus. Kotilaineni sõnul on vähetõenäoline, et patsiendil on Ebola.

Patsiendilt võetakse mitmeid proove ning meedikute kinnitusel kontrollitakse ka, ega tal pole hoopis mõnda muud troopilist haigus, sealhulgas näiteks väga levinud malaariat või tüüfust. 

Patsiendil tekkisid haigussümptomid 21 ööpäeva pärast Libeeriast lahkumist. Tema nakatumist Ebolasse peetakse  üsna ebatõenäoliseks, kuna ta ei olnud Libeerias otseses kontaktis Ebolasse nakatunutega. Lisaks tekkisid tal haigussümptomid alles haiguse peiteaja lõpul.  Ebola peiteaeg on 2 – 22 ööpäevani. Viirus ei ole enne sümptomite avaldumist nakkav.

Patsiendi seisund on hea, kinnitas Helsingi ja Uusimaa tervishoiupiirkonna esindaja.

Väljaande Helsingin Sanomat andmetel on isikul USA kodakondsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles