Venemaa ja Lõuna-Osseetia sõlmivad baaside lepingu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Osseetia elanikud pidutsemas pärast Venemaa otsust toetada nende iseseisvust.
Lõuna-Osseetia elanikud pidutsemas pärast Venemaa otsust toetada nende iseseisvust. Foto: AFP / Scanpix

Separatistiliku Lõuna-Osseetia parlamendi aseesimees Tarzan Kokoitõ kinnitusel sõlmitakse 2. septembril Venemaaga baaside leping.


Interfaxi andmetel allkirjastatakse leping Lõuna-Osseetia pealinnas Tshinvalis ja selle kohaselt paigutatakse mässulise vabariigi territooriumile Vene väeüksuste sõjaväebaas.

«Me sõlmime Venemaaga lepingu riikidevahelisest koostööst ja Vene väebaaside rajamisest Lõuna-Osseetia territooriumile,» ütles Kokoitõ Tshinvalis toimunud pressikonverentsil.

Abhaasia on aga andnud märku soovist ühineda Venemaa Föderatsiooni ja Valgevene Liiduga, mis avaks separatistilikule piirkonnale tee rahvusvahelistesse organisatsioonidesse pääsemiseks, vahendas Interfax.

Abhaasia välisminister Sergei Šamba esitas vastava ettepaneku tänasel parlamendi istungil, kus ta kinnitas ka mässulise piirkonna soovi teha Venemaaga julgeolekualast koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles