Mäggi: nüüd alles läheb show lahti

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Mäggi.
Janek Mäggi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eerik-Niiles Krossi ja Yoko Alenderi tänane teade Isamaa ja Res Publica Liidu vahetamisest Reformierakonna vastu nõrgendab IRLi positsiooni, ent Reformierakonna kuvandit mõjutab see positiivses suunas, leiab suhtekorraldaja Janek Mäggi.

«Ma arvan, et nad kindlasti nägid Reformierakonnas oma poliitiliste huvide realiseerimiseks oluliselt rohkem võimalusi, mis tähendab seda, et neile seda tõenäoliselt ka lubati. Kui midagi ei pakuta, siis naljalt sellist muudatust muidugi ei tehta,» sõnas Mäggi Postimehele.

Mäggi spekuleeris, et parteivahetuse taga võis olla ka mõni primitiivne tüli. «Pakuti väga viletsaid kohti või mitte seda piirkonda, mida oodati. Solvumised on lihtsad tekkima. See ei pruukinud üldse mingi pikaajaline plaan olla. Ütleme nii, et maavärin võib tekkida väga järsku ja väga ootamatult,» selgitas ta.

Mäggi hinnangul ei mõjuta parteivahetus niivõrd Alenderi ja Krossi kuvandit, kuivõrd erakondade endi. Nimelt usub ta, et vangerdus nõrgendab IRLi ning Reformierakonna kuvandile mõjub kahe häälemagneti liitumine positiivselt.

IRLi juhtide küllaltki rahulik reaktsioon on suhtekorraldaja sõnul vaid väline. Samas aga usub ta, et kindlasti oli erakonna sees, kas või lähimate sõprade näol, neid inimesi, kes sellest sammust ette teadsid.

«See oli muidugi ootamatu, sest tavaliselt erakondasid vahetatakse nii, et mitu kuud käib meedias suur show -  läheb ära, ei lähe, teeb avalduse, ei tee. Praegu tuli see valdava osa inimeste jaoks täieliku pommina,» rääkis ta.

See, et otsusele ei eelnenud pikka show'd, ei pruugi Mäggi sõnul olla miinus. «Nüüd alles show läheb lahti. Nad saavad meeletus koguses intervjuusid, selgitusi anda. Selles mõttes on see, mis praegu toimub, ühe valimiseelses ajas oleva poliitiku eluunistus. Sellist meedia tähelepanu poleks kumbki IRLis jätkates mingil juhul saanud,» selgitas suhtekorraldaja.

Mäggi usub, et kapital, mida Kross ja Alender praegu korjavad, suurendab nende häältesaaki oluliselt, kuid mitte seetõttu, et nad Reformierakonda astuvad, vaid seepärast, et meedia teeb nende eest suure töö ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles