Michal: IRLis saanuks Kross ja Alender valimistel parema positsiooni

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Sander Ilvest / Postimees

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni juhi ja erakonna volikogu esimehe Kristen Michali sõnul oleks täna Reformierakonnaga ühinenud Eerik-Niiles Krossil ja Yoko Alenderil olnud riigikogu valimistel Isamaa ja Res Publica Liidus (IRL) tuntavalt paremad kandideerimispositsioonid, mis tema sõnul kinnitab, et nende valik oli väärtustest tõukuv.

Michali hinnangul on Krossi ja Alenderi samm põhimõtteline. «Pole üllatus, et IRLi sammud oma platvormi majandusvaldkonnas vasakule viimisel ning isikuvabaduste piiramise poolt valides häirisid paljusid nende pöidlahoidjatest. Oma tänastes avaldustes on Eerik-Niiles Kross ja Yoko Alender oma põhjused ka välja öelnud,» märkis ta Postimehele saadetud kommentaaris.

Tema sõnul on erakond sarnase maailmavaatega inimeste meeskond ning kui inimeste vaated kattuvad järjest vähem oma ja üha rohkem konkureeriva meeskonnaga, siis sees virisemise asemel on nende samm ausam. «Positiivseid lahendusi pakkudes on võimalus Eesti inimeste jaoks rohkem teha - seega tere tulemast tööd tegema. Tallinnas on Savisaare vastu seismine andnud ka liitva kogemuse, seda võitlust peame edaspidi koos,» ütles ta.

Michal märkis, et kui sellele sammule järgneb hulk koledaid lugusid «anonüümseks jääda soovivalt, aga eetiliselt» IRLi tagatoa liikmelt, siis küllap oskab avalikkus seda hinnata.

«Krossi ja Alenderi sammule ja sõnumitele lisab kaalu teadmine, et IRLis oleks nende kandideerimispositsioonid tuntavalt paremad olnud. See veenab ka mind, et valik on olnud väärtustest tõukuv ja see on hea algus, et koos mõelda, milline Eesti peaks olema 15 aasta pärast,» lausus Michal.

IRLi aseesimees ja Tallinna volikogu IRLi fraktsiooni juht Eerik-Niiles Kross teatas täna ka IRLi juhtpoliitikutele ootamatult, et astub Reformierakonda. Koos temaga lahkus IRList ja ühines Reformierakonnaga IRLi linnavolikogu fraktsiooni aseesimees, erakonna eestseisusesse kuulunud Alender. Mõlemad kinnitasid, et kandideerivad Reformierakonna nimekirjas märtsis toimuvatel riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles