Šveitsis seksiorjastatu palus Austrialt varjupaika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austriast palus varjupaika 19-aastane kosovo naine, keda peeti kolm aastat ühes Šveitsi keldris prostitutsioonile sunnitud seksiorjana.

Naisel õnnestus põgeneda mõned nädalad tagasi. Varjupaika palus ta Innsbruckis. Sealsete politseinike sõnul tuli 22. oktoobril nende juurde naine, kes rääkis, kuidas võõras ta 2012. aastal narkootilise ainega uimastas, keldrisse vangistas ja sundis Šveitsi baaris prostituudina töötama.

«Lisaks sunniti teda sageli enne töölepanekut kokaiini võtma,» kirjeldas Christoph Hundertpfund Tiroli politseijaoskonnast. Põgenenud naise sõnul jagas temaga samas keldris saatust veel kolm naist.

Austria politsei teavitas sellest ka oma Šveitsi kolleege, kes otsisid selle maja läbi ja vahistasid kaks meest. Kätte saadi suur kogus narkootikume. Samas pole teada, kas nad leidsid ka kolm naist, kellest põgenenu rääkis.

Innsbrucki politseijaoskonna teatel hoolitsetakse kosovo naise eest praegu ohvriabikeskuses ja kuni tema asüülitaotlust kaalutakse, saab ta jääda Austriasse. Uurimine jätkub, politsei ei täpsustanud, millises Šveitsi osas naist kinni hoiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles