Paet: Eesti on Kohvri olukorra leevendamiseks teinud kõik võimaliku

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Toomas Tatar

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eesti pool teinud kõik, mis võimalik, et Eston Kohvri olukorda veidigi leevendada, küll aga ei ole Vene pool näidanud üles vähimatki sisulist vastutulekut.

«Lisaks me andsime eile Venemaale üle veelkord ka noodi selle kohta, et me ei pea kuidagi õigustatuks temale psühhiaatrilise ekspertiisi läbiviimist, nii et eks siis näha, mis sellele vastatakse,» vahendas ERR Uudised Paeti sõnu «Aktuaalsele kaamerale».

Välisministri sõnul pole siiani rahuldatud nende juba nädalaid üleval olnud soovi, et Kohver saaks kohtuda Eestist pärit arstiga. «Samuti ei saanud ka Eesti konsul olla kohtus juures, kui otsustati tema vahi all oleku pikendamine,» ütles Paet ning lisas, et see kõik näitab kuidas seda asja siiamaani Venemaal menetletakse.

Moskva Lefortovo rajoonikohus pikendas kuni 5. jaanuarini kaitsepolitseinik Eston Kohvri eeluurimisvanglas hoidmise tähtaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles