Virgin Galactic ei loobu kosmoseturismiplaanidest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Branson kosmoselaeva Virgin Galactic pildi juures.
Richard Branson kosmoselaeva Virgin Galactic pildi juures. Foto: SCANPIX

USA ettevõte Virgin Galactic, mille kosmoselaev Californias katselennul alla kukkus, ei loobu õnnetusest hoolimata kosmoseturismiplaanidest, ütles firma omanik Richard Branson.

«Oleme alati teadnud, et tee kosmosesse on iseäranis raske ja et igal uuel transpordiliigil on teekonna algjärgus halbu päevi,» ütles Briti miljardär Richard Branson.

Kosmoselendudeks kavandatud SpaceShipTwo kukkus alla California osariigis Mojave kõrbes, üks aluse pardal olnud pilootidest hukkus ja teine, kellel õnnestus katapulteeruda, sai raskelt viga.

Virgin Galactic kavandab esimesena maailmas turismilende kosmosesse. Kuigi alused on alles katsejärgus, on ülikalleid kosmosereise broneerinud juba 800 inimest.

Kavandatavate mõneminutiste kosmoselendude piletid maksavad 250 000 dollarit. Väidetavalt on need endale juba soetanud teiste hulgas Hollywoodi staarid Leonardo DiCaprio, Ashton Kutcher ja Demi Moore.

Esimest kommertslendu on korduvalt edasi lükatud. Enne eilset õnnetust oli see kavas järgmise aasta algul. Branson on lubanud ise esimesest lennust osa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles