Prantsusmaa tuumajaamade kohal lendasid võõrad droonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Prantsusmaal Penlys asuva tuumajaama teine reaktor.
Põhja-Prantsusmaal Penlys asuva tuumajaama teine reaktor. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa tuumajaamade kohal on nähtud mehitamata lennukeid, üle kogu riigi on tehtud kokku üheksa tähelepanekut.    

Prantsusmaa riikliku energiakompanii EDF esindaja kinnitusel nähti droone ööl vastu neljapäeva Põhja-Prantsusmaal Penly tuumajaama ja Edela-Prantsusmaal Golfechi tuumajaama kohal, vahendas AFP.

Droone ei tulistatud alla, kuna need ei kujutanud jaamadele otsest ohtu.

Müstilisi mehitamata lennukeid nähti tuumajaama kohal Prantsusmaal esimest korda 5. oktoobril. Need on tekitanud muret jaamade turvalisuse pärast.

Tuumaenergiat vastustav rahvusvaheline keskkonnakaitseorganisatsioon on kinnitanud, et neil pole droonidega mingit seost.

Vastavalt Prantsusmaa seadustele kehtib tuumajaamast 5 kilomeetri raadiuses lennukeelutsoon. Selle eirajat võib oodata ees aasta pikkune vangistus ja 75 000 euro suurune rahatrahv.

Prantsusmaa on üle kogu maailma enim tuumaenergiast sõltuv riik. Selle 58 reaktorit annavad enam kui 75 protsenti kogu energiavajadusest. Võimul olevad sotsialistid on lubanud vähendada sõltuvust tuumaenergiast 50 protsendini 2025. aastaks. Tegelikkuses tähendab see 24 reaktori seiskamist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles