Luik: Krossiga luurele küll ei läheks

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Erik Prozes

Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik tõdes, et Eerik-Niiles Krossiga tema ettearvamatuse tõttu luurele minna küll ei riskiks.

«Kui viimastel kohalikel valimistel räägiti, et Kross on mees, kellega võiks kindlasti luurele minna, siis nüüd on ta kindlasti üks nendest, kellega ma luurele ei läheks, sest kunagi ei tea, millega ta järgmisel hommikul koosolekul üllatab,» nentis Luik Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

Ettevõtja Heldur Meeritsa sõnul tundus Krossi parteivahetuse taga siiski olevat ideoloogiat. «Mitte nagu Keskerakonnast lahkumised või selle pärast põgenemised, et laev hakkab jalge all lekkima ja lagunema.»

«Krossi ideoloogiast pole kunagi aru saanud, see peaks tal juba kolmas erakond olema. Yoko Alender poliitikuna on üldse alles välja kujunemata, aga levis ka kuuldusi, et Alender pidas läbirääkimis ka sotsidega, teine jutt on, et see «pakett» käis ikka koos, aga ega ei teagi, mida kohvikulaudade taga räägiti,» tõdes Luik.

«Kui kooseluseadus, mis tõesti eristas Reformierakonda ja IRLi ideoloogia pinnalt – konservatiivne erakond tõesti ei saanud seda oma väärtuste pinnalt toetada, siis muus mõttes Reform ja IRL on olnud äravahetamiseni sarnased, Reformierakond on olnud viimased aastad väga rahvuslik erakond, samas pole seal enam seda ettevõtjate liberaalset erakonda, millisena ta loodi,» loetles Mart Luik.

«Kui vaadata aastakümnete taha, siis IRLil ja Reformil tõesti väga suurt vahet polnud, aga viimane aeg on pannud selles kõhklema: rongid ja praamid on selge samm riigikapitalismi suunas,» leidis Meerits.

«Lühiajaliselt IRL kindlasti kaotas ja väga oluliselt, Kross oli viimastel valimistel selgelt edu pant,» leidis Luik.

«Ma ei ütleks, et Reformierakond sellest midagi kõvasti võitnud oleks, Krossil, kes on ju tore inimene, käib jube slepp taga, paljud tema ettevõtmised on jäänud avalikkuse jaoks ammendava vastuseta,» rääkis ajakirjanik ja õppejõud Priit Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles