Porošenko õnnitles ukrainlasi assotsiatsionileppe jõustumise puhul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko õnnitles ukrainlasi Euroopa Liiduga allkirjastatud assotsiatsioonileppe jõustumise puhul.

«Sõbrad, tänasest hakkab Ukraina ja EL-i assotsiatsioonileppe esialgne rakendamine. Õnnitlen Ukrainat!» kirjutas riigipea varahommikul Twitteris.

Porošenko lisas Facebookis, et Ukraina järgmine eesmärk on EL-iga ühineda.

Ukraina välisministeeriumi teatel hakkavad 1. novembrist kehtima ühepoolsed kaubandussoodustused Ukrainale. See tähendab Ukraina kaupade tollimaksu kaotamist, mis kehtib 31. detsembrini 2015.

Täitma hakatakse ka assotsiatsioonileppe sätteid, mis käsitlevad poliitilist dialoogi ja reforme, poliitilist ühinemist, koostööd välis- ja julgeolekupoliitika valdkonnas, õigust, vabadust ja julgeolekut, koostööd majandus- ja finantssektoris.

Ukraina valitsus on heaks kiitnud assotsiatsioonileppe jõustamise kava ning ministeeriumid koostavad vastavaid plaane ja valmistavad ette esimesi ühiseid kohtumisi.

Ukraina ja EL-i assotsiatsiooninõukogu avaistung on kavas detsembri keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles