Helikopter toimetas sünnitava naise laevalt Tallinnasse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve lennusalga helikopter.
Piirivalve lennusalga helikopter. Foto: Küllike Rooväli

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) lennusalga helikopter toimetas täna öösel Stockholmi ja Riia vahel sõitvalt reisilaevalt Tallinnasse sünnitama hakanud naise.

PPA pressiesindaja Päivi Tirkkonen ütles Postimehele, et Riiast Stockholmi teel olnud Tallinki laev Isabelle saatis ööl vastu laupäeva välja hädakutsungi, kuna laeval olnud naisel algas sünnitus.

Laev asus kutsungi väljasaatmise ajal Läti päästepiirkonnas. Paksu udu tõttu ei olnud Läti päästekopteri ohutu väljalend võimalik, seetõttu edastasid lätlased abipalve Eestile. Merepääste ja koordinatsioonikeskus JRCC sai teate ööl vastu laupäeva kell 1.28.

Laev asus sel momendil umbes 30 meremiili kaugusel Saaremaast läänes.

Laevale lendas PPA lennusalga helikopter ja toimetas sünnitama hakanud Läti kodaniku Tallinnasse. Naine sünnitas tütre ning nii ema kui ka lapsega on kõik korras.

Läti meedia vahendusel hakkas levima info nagu oleks naine sünnitanud PPA helikopteri pardal, kuid pressiesindaja sõnul ei vasta see info tõele. Naine sünnitas haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles