Ojuland: Venemaa pidanuks kohe naabrite poole pöörduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Raigo Pajula

Euroopa Parlamendi liikme Kristiina Ojulandi hinnangul on murettekitav, et Venemaa jäi hiljaks pöördumisega rahvusvahelise abi järele.

«Eestil on suured kogemused turbarabades levivate tulekahjudega toimetulemiseks, ometi pole Venemaa pöördunud abi saamiseks oma lähinaabri poole,» oli Ojuland kriitiline.

Ojuland toonitas, et kümned tuhanded inimesed on Venemaal saanud kannatada ning hukkunute arv tõuseb pidevalt. Pealinn Moskva on mattunud suttu, milles on normist mitmeid kordi enam vingugaasi ja ohtlikke aineid.

«Venemaal möllavad tulekahjud on muutunud kiiresti üleriigiliseks katastroofiks, mistõttu tuleks olukorra kiiremaks leevendamiseks osutada Venemaale rohkem rahvusvahelist abi,» ütles Ojuland, kes on ALDE fraktsiooni kõneisik Venemaa küsimustes. «Euroopa Liit peaks aitama Vene võimudel tulekahjudega toime tulla.»

Ojuland, olles ühinenud Eesti Punase Risti üleskutsega toetada tulekahjuohvreid Venemaal, avaldas lootust, et rahvusvaheliste organisatsioonide toel osutatakse kannatatutele vajalikku abi ning kutsus üldsust toetama kriisi kiiret leevendamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles