Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide kevadkoalitsioon jäätus talveliiduks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Tairo Lutter

«Isegi meie ise poleks suutnud nii head kampaaniat välja mõelda,» käis Reformierakonna otsustusringi peast läbi mõte, kui nad nägid, kuidas «liginovski» skandaali järel sotside loodetud punktivõit hoopis neile kasulikuks osutus.

Reformierakond tunneb end ootamatult võitjana. Sotsiaaldemokraadid samuti. On solvatud, solvutud, vabandatud, tagasi astutud ja ametisse nimetatud, kuid kevadine kerge õhk on valitsustoast kadunud.

On tunded. On solvumine. Kuigi ka seni on kirglikult kakeldud, on isiklikud suhted olnud head. On ragistatud ja võideldud, kuid heas usus edasi mindud. Aga kuidas edasi minna pärast seda, kui sunniti lahkuma üks Reformierakonna alustalasid?

On üsna kindel, et see valitsuskoosseis jätkab kuni märtsivalimisteni ja olukorda ei hakata veelgi keerulisemaks ajama. Ja on ka üsna kindel, et Reformierakond ei jäta kasutamata ühtki võimalust, kus sotsidele juhtunut meelde tuletada ja end suurimaks eestlusparteiks mängida. Aga võimutöö läheb edasi senisest jäisema pilguga, kuna solvanguid, alandamist ja ka reetmist on tundnud mõlemad pooled.

Loe pikemalt tänasest Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles