Kes on Eestilt sissesõidukeelu saanud Vene näitleja?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene näitleja Ivan Ohlobõstin.
Vene näitleja Ivan Ohlobõstin. Foto: SCANPIX

Vene näitleja Ivan Ohlobõstin, kelle on musta nimekirja kandnud nüüdseks nii Läti kui Ukraina, ei või möödunud nädala lõpust alates siseneda enam ka Eestisse. Lisaks näitlejaharidusele ka vaimulikupühitsuse saanud, ent sellest hiljem ise loobunud mees on silma torganud mitmete äärmuslike ja kurioossete avaldustega.

Eesti siseministeeriumi teatel allkirjastati vastav korraldus möödunud nädala lõpul. ERRi venekeelse portaali teatel keelduti sissesõidukeelu kehtestamise põhjusi ja selle kestvust kommenteerimast.

Ohlobõstin, kes on tuntud tuline Vladimir Putini poliitika austaja ning ühtlasi ka Ukraina venemeelsete separatistide toetaja, pidi 8. novembril esinema Tallinnas kavaga «Hingelised jutud». 

Ohlobõstin kinnitas, et peab järjekordset reisikeeldu tunnustuseks ning tänas selle eest USA välisministeeriumit, kirjutab Moscow Times. «Meie nuhk Kapitooliumis helistas ja õnnitles mind kolmanda tärni puhul,» teatas ta eile Twitteris kolmele reisikeelule viidates. «Aitäh [Ühendiikide] välisministeeriumile minu saavutuste hindamise eest.»

Lätis sai ta välisminister Edgars Rinkēvičsi teatel sissesõidukeelu rahvustevahelist viha õhutavate kommentaaride eest. Ka Riias pidi mees esinema oma autorikavaga.

Ohlobõstini silmatorkavamate avalduste sihtmärgiks on olnud nii homoseksuaalid kui Ebolasse nakatunud. 

Ebolasse surnud muutuvad tema sõnul pärast surma zombideks ning selle tõestuseks on ta esitanud lugusid väidetavatest juhtumitest, kus viirusesse surnud ellu ärkasid. Möödunud aasta lõpul rääkis mees, kuidas homoseksuaalid tuleks elusalt põletada, sest on ohuks tema lastele. Lisaks nõudis ta, et neilt võetaks ära hääleõigus.

Ohlobõstin kuulub nende Vene artistide ridadesse, kes toetavad avalikult Krimmi poolsaare annekteerimist ja Venemaa tegutsemist Ida-Ukrainas. Tema toetus ei piirdu vaid sõnadega - sotsiaalmeedias kinnitab mees, et toetab separatiste ka rahaliselt. 

Tema kava «Hingelised jutud» sai Eestis näha ka möödunud aastal, toona oli reklaami põhjal juttu «ajatutest väärtustest, kõige olulisematest küsimustest – armastusest, hirmust, lahusolekust, iseenda otsimisest, sisemisest ja vaimsest distsipliinist». Tänavu pannakse reklaamis rõhku aga küsimusele «Kuidas algavad sõjad?» 

Moskva filmiinstituudis hariduse saanud ning hiljem ka vaimulikuks pühitsetud Ohlobõstin teatas muuhulgas 2011. aastal, et kavatseb 2012. aastal presidendiks kandideerida. 

Poliitikud suhtusid tema teatesse toona üldiselt kui enesereklaami, kirik kinnitas, et on tema kandidatuuri vastu.

Praegu on Ohlobõstin Venemaal kõige enam tuntud komöödiasarjast  «Internid» ning ehkki väidetavalt on tegemist originaalstsenaariumiga, meenutab see väga USA haiglakomöödiat  «Scrubs».

Ohlobõstini CV kinnitab, et mees on näitleja, näitekirjanik ja lavastaja. Sajandivahetuse paiku pöördus ta õigeusku ning elas seejärel mõnda aega ka kloostris. 2010. aastal pühendus ta aga taas loomingule.

Ta on kuulutanud teleekraanil, et kui surevad nii Venemaa president kui patriarh, saab temast uue Vene impeeriumi valitseja. Ohlobõstin kinnitas, et seejärel püstitaks ta esimese asjana Venemaa ümber raudmüüri ning alustaks puhastuskampaaniat Vene rahva hiilguse taastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles