Piltuudis: alles reedel teatas Paet eurosaadiku kohast loobumisest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paeti reedene avaldus vabariigi valimiskomisjonile.
Urmas Paeti reedene avaldus vabariigi valimiskomisjonile. Foto: Erik Prozes / Postimees

Kui veel reedel kinnitas Reformierakonna aseesimees, välisminister Urmas Paet vabariigi valimiskomisjonile saadetud avalduses, et loobub Euroopa Parlamenti minekust, siis juba laupäeval teatas ta soovist asuda ikkagi Euroopa Parlamendi liikmeks.

Vabariigi valimiskomisjoni dokumendiregistrist selgub, et Paet esitas komisjonile reedese kuupäevaga avalduse, kus teatas, et loobub Euroopa Parlamendis töötamisest seoses jätkamisega välisministri ametikohal.

Samal päeval saatis vabariigi valimiskomisjon kirja reformierakondlasele Igor Gräzinile, kes pidi Euroopa Parlamendi liikmeks saama Paeti asemel. Komisjoni esimees Alo Heinsalu märkis kirjas, et Andrus Ansipi asendusliige on Urmas Paet, kes loobus Euroopa Parlamendi liikme mandaadist, ning Gräzin on järgmine asendusliige.

Heinsalu palus Gräzinil teatada, kas ta on nõus Euroopa Parlamendi töös osalema või soovib jätkata tööd riigikogus. «Palume Teid võimalusel esitada oma seisukoht 3. novembriks 2014. Esmaspäeval algusega kell 13.00 toimub Vabariigi Valimiskomisjoni koosolek ja Teie nõustumise korral astuda Euroopa Parlamendi liikmeks on võimalik see küsimus otsustada,» märkis valimiskomisjoni esimees reedel saadetud kirjas.

Gräzin kinnitas vastuseks, et soovib saada Euroopa Parlamendi liikmeks. Vaid päev hiljem ehk laupäeval teatas Paet aga uues avalduses, et soovib siiski ise Euroopa Parlamenti minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles