Straujuma: üheksa kuud valitsusjuhina polnud kerged

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Laimdota Straujuma.
Läti peaminister Laimdota Straujuma. Foto: SCANPIX

Läti peaminister Laimdota Straujuma tunnistas esmaspäeval ametist lahkuva valitsuse viimasel istungil, et üheksa kuud sellel ametikohal töötamist polnud talle kerged.

Ta tänas ministreid töö eest ning tõdes, et valitsuse juhtimine polnud kerge, sest «keegi meist ei võinud ette näha sündmusi Ukrainas, mis tekitavad ohtu ka meie sisejulgeolekule».

«Me oleme üldjoontes teinud kõik, mis oli meil tegevusplaanis,» lausus Straujuma ning lisas, et tal on kahju mõnede praeguste ministrite järgmisest valitsusest väljajäämisest.

Koalitsioonipartnerid Ühtsus, Rahvuslaste Ühendus ning Roheliste ja Talurahva Liit jõudsid eelmisel nädalal ministrikohtade jaotuses kokkuleppele.

Ühtsus saab endale uues valitsuses peaministrikoha, rahandus-, transpordi-, sise-, välis- ning haridus- ja teadusministri portfelli.

Roheliste ja Talurahva  Liit hakkab juhtima põllumajandus-, majandus-, kaitse-, sotsiaal- ja tervishoiuministeeriume. Rahvuslaste Ühendus saab endale keskkonna- ja regionaalarengu-, justiits- ja kultuuriministri portfelli ning seimi spiikri koha.

Ühtsusel, Roheliste ja Talurahva Liidul ja Rahvuslaste Ühendusel on 100-liikmelises seimis ühtekokku 61 kohta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles