Tallinnas algas suure bordelliäri süüasja kohtulik arutamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotolavastus bordellist
Fotolavastus bordellist Foto: Caro / Scanpix

Harju maakohtus algas esmaspäeval viie süüalusega suure bordelliäri süüasja arutamine.

Kohus tegi algust süüdistuse avaldamisega ning jätkab sellega ka teisipäeval. Prostitutsioonile kaasaaitamise süüdistusega on kohtu all Ain Miller, Natalja Ljapina, Gintautas Kaciušis, Anna Štšetko ning Aleksandr Bohan.

Süüdistuse järgi sai bordelliäri alguse juba 1998. aastal, kui OÜ Holstmani Hotell tegevdirektor Miller ja tema tuttav Bohan asusid Tallinnas Kõivu tänaval asuvas majutusasutuses soovijatele prostituute vahendama. Uurimisandmetel kestis ebaseaduslik äri kuni 2003. aasta oktoobrini ning lõbumajas töötas vähemalt viis naist.

Ühtlasi asutasid Miller ja Bohan 2001. aasta lõpus teisegi bordelli, mis seati sisse Tallinnas Vabaõhukooli teel ning tegutses samuti OÜ Holstmanni Hotelli sildi all, selgus eeluurimisel. Uurimisandmetel tegutses lõbumaja kuni 2003. aasta novembrini ning ka seal teenindasid seksihuvilisi kliente vähemalt viis prostituuti.

Kolmanda bordelli asutasid Miller ja Bohan süüdistuse järgi 2001. aasta lõpus Viimsis Äigrumäe külas Männimäe teel asuvas külalistemajas. Politsei selgitas, et kuni 2005. aasta oktoobrini tegutsenud intiimasutuses töötas vähemalt 15 lõbunaist.

Administraatorina oli uurimisandmetel Viimsi bordellis ametis Gintautas Kaciušis ning baaridaamidena olid ametis Natalja Ljapina ning Anna Štšetko, kes hiljem samuti süüdistuse said.

Karistusseadustik näeb prostitutsioonile kaasaaitamise eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles