Prantsusmaa ametnik: EL Venemaale sanktsioone ei esita

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev on korduvalt kinnitanud, et Venemaa võimalikke sanktsioone ei karda.
Venemaa president Dmitri Medvedev on korduvalt kinnitanud, et Venemaa võimalikke sanktsioone ei karda. Foto: AFP / Scanpix

Kuigi vahetult enne 1. septembril toimuvat Euroopa Liidu liikmesriikide liidrite erikohtumist spekuleeritakse palju Venemaa võimalike karistuste üle, kinnitas Prantsusmaa ametnik, et euroliit sanktsioone ei esita.


«Praegu ei ole kindlasti aeg sanktsioonide esitamiseks,» ütles anonüümseks jääda soovinud Prantsusmaa diplomaat Reutersile.

Võimalikest Venemaa-vastastest sanktsioonidest on rääkinud Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner, kuid konkreetsete sammudeni pole seni veel jõutud.

Täna kinnitas Soome peaminister Matti Vanhanen, et ta ei poolda Venemaa-vastaseid sanktsioone ja olukorda peaks lahendama teisiti.

Sanktsioonide kehtestamisse suhtus skeptiliselt ka Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier, kes ütles väljaandele Frankfurter Allgemeine Zeitung antud intervjuus, et Euroopa Liidu huvides on säilitada Venemaaga head suhted, vahendas AFP.

Daily Telegraphi andmetel võib Venemaa vastusena sanktsioonidele ja NATO laevade kohalolekule Mustal merel vähendada Lääne-Euroopa naftatarneid.

Kremli otsus kasutada energiaressursse relvana Euroopa Vastu võib kergitada maailmaturul märgatavalt nafta hinda.

Eile kutsus Venemaa saadik Euroopa Liidus sanktsioonide kehtestamisest loobuma, sest tema hinnangul kahjustaks see euroliitu ennast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles