Tartumaal hukkus elektrikatkestuse tõttu 400 siga

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Jampo Seakasvatuse laudas hukkus elektrikatkestuse tõttu üle 400 sea.
Tartumaal Jampo Seakasvatuse laudas hukkus elektrikatkestuse tõttu üle 400 sea. Foto: Margus Ansu

Vedu külas Jampo seakasvatuse laudas hukkus eile öösel ligi 400 siga, kui elektrikatkestuse tõttu lakkas töötamast ventilatsioon.

Loomade hukkumine toob seakasvatuse omanikule kahju umbes miljon krooni, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Jampo seakasvatuse juhatuse liige Aimar Kersten ütles, et kui elekter oleks kiiremini tagasi saadud, oleks asi lahenenud, sest endal tal generaatorit ei ole ning sigu ei saanud ka veega märjaks kasta, kuna voolukatkestuse tõttu puudus vesi.

Tartumaa Põllumeeste liidu esimees Jaan Sõrra arvates oleks olukorra päästnud Eesti Energia operatiivsem käitumine - põllumehed ei tea, kes on nende energiahaldur ning ei saa seetõttu kiiret infot, millal elektrikatkestus likvideeritakse.

Eesti Energia keeldus kommentaaridest, tuues põhjuseks kõneisikute hõivatuse elektriprobleemide lahendamise tõttu, kuid tuletas meelde, et kliendil on lepingus kirjas omavastutus, mistõttu peab talunik olema ettenägematute loodusjõudude puhul ise valvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles