Videointervjuu: Rõivase sõnul polnud Paeti otsuse taga erakonna surve

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna ajakirjanike küsimustele vastates, et Urmas Paeti otsus minna europarlamenti ei tulnud erakonna surve tõttu, vaid oli välisministri enda kaalutletud otsus.

«Rääkisin Urmasega, et erakonna ja valitsuse jaoks oleks lihtsam kui kogenud välisminister praegu jätkaks, aga ma mõistan seda, et ta soovib uusi väljakutseid leida,» sõnas Rõivas.

Peaminister keeldus spekuleerimast, kes esitatakse uueks välisministriks, kuid avaldas lootust, et see selgub käesoleva nädala jooksul.

Rõivas ütles, et arutas Paetiga antud teemat viimase nädala jooksul mitmel korral ning välisminister tegi lõpliku otsuse nädalavahetusel. «Ta hoidis mind kursis oma kaalutlustega. Ta kirjeldas, kuidas ta otsuseni jõudis ja küsis nõu,» märkis peaminister. «Ta mõistab, et kui ta on otsusest teatanud, siis ümbermõtlemine tekitab küsimusi. Kui inimene on pikalt kaalunud ja tal on tunne, et on vaja leida uus hoog ning uued väljakutsed, siis ma ei tõttaks hukka mõistma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles