Lõssenko: Venemaa isegi ei varja enam sõjalist kohalolu Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niinimetatud Donetski rahvavabariigi võitlejad.
Niinimetatud Donetski rahvavabariigi võitlejad. Foto: SCANPIX

Venemaa ei ole lõpetanud sõjatehnika ja elavjõu liigutamist Venemaa territooriumilt Ukrainasse separatistide kontrolli all olevatele aladele, ütles täna Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andrei Lõssenko.

«Vene vägede kohalolekut isegi enam ei maskeerita,» lausus Lõssenko.

Ta ütles, et täna peatati Donetski oblastis Peski lähedal kontrollpunktis ilma numbrimärkideta sõiduauto VAZ, milles oli kaks sõjaväelasteks osutunud Venemaa kodanikku. Auto läbivaatuse ja dokumentide kontrolli ajal leiti nendelt kodanikelt Venemaa relvajõudude sõjaväepiletid. Kinnipeetud anti üle julgeolekuorganitele.

Julgeoleku- ja kaitsenõukogu andmeil ei ole viimastel päevadel õhuluuret piiril ja separatistide kontrollitavatel aladel fikseeritud. Samas tuvastasid piirivalvurid möödunud nädalal 25 vastase drooni.

Viimasel ööpäeval fikseeriti Vene luurelennukite lende Aasovi ja Musta mere akvatooriumi ja Kertši väina kohal, kuid Ukraina õhuruumi ükski Vene lennuk Lõssenko sõnul ei sisenenud.

Lõssenko lisas veel, et Luganski ja Donetski oblastis toimunud ebaseaduslikel valimistel käisid osaluse suurendamise nimel rahumeelseteks kodanikeks maskeerituna hääletamas ka Vene sõjaväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles