Annetusi palunud Argo Ader ilma koomasse langenud pojata Eestisse ei naase

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staarkulturist Argo Ader
Staarkulturist Argo Ader Foto: Viktor Burkivski

Annetusi on saabunud tuhandetes eurodes postituse järel Facebookis, kus kulturist Argo Ader palub Tais rolleriga vastu posti sõitnud ja koomasse langenud poja ravimiseks abi.

Ühelt perekonnalt saabus lausa 4000 eurot, aga ega see murekoormat vähenda. «Raskelt läheb. Täna olid esimesed viis operatsiooni tal näo piirkonnas,» kirjeldas staarkulturist Postimehele poja olukorda Tai Vachira Phuket'i nimelises haiglas.

Ader saabus täna Taisse koos kunstlikusse koomasse langenud poja Jarmo Aderi ema ja väikevennaga. «Tulime korraks ära ta juurest – laseme tal magada veel koomas,» rääkis ta Tai lõunapiirkonnas Phuketis olles.

Jarmo töötab Austraalias pärlikasvanduses, aga tuli Taisse sukeldumiskursustele. Ta sõitis eile rolleriga vastu posti ja kuna ta kiivrit ei kandnud, sai Jarmo kõva ajupõrutuse. Ader ei usu, et pojaga juhtus õnnetus. «See koht on absurd – ei saa olla, et ta selle avarii ise tegi. Ma ei usu seda elu sees! Sirge peal on ainult üks post ja sinna sõita otsa - see ei ole reaalne. Keegi pidi ette sõitma või midagi juhtuma.»

Homme saabub Aderi sõnul Phuketisse ka tuttav neuroloog Saksamaalt. «Ta vaatab Jarmo üle ja äkki oskab täpsemalt öelda ja vaadata hetkeseisundit. Kohalikud siin väga palju ei räägi ja info puudulik.»

Kas keele tõttu või lihtsalt ei räägi?

Pigem jah keele tõttu. Ei saa aru, mida nad teevad ja mida nad teinud on, kas sellest piisab...

See tundub korralik haigla olevat.

Võrreldes Eesti haiglatega ei saaks nii öelda, aga kõik on olemas.

Kas on lootust, et Jarmo koomast ärkab?

Lootus on alati. Muidu üldse ei hakkaks ju mõtlemagi selliste asjade peale. Jarmo on õnneks minu poeg ja ta on kasvult väga suur poiss.

Tugev!

Just. Väga tugev poiss. Ma arvan, et võibolla ükski teine noormees ei oleks seda üle elanud, aga kuna ta on nii tugev ja selline väike jurakas, siis ta võttis selle vastu ja loodame, et tuleb varsti koomast välja.

Operatsioonid olid just näopiirkonnas?

Näo ja käe ja seal on palju... ma ei tahaks...

Arusaadav. Õnneks on paljud teile appi tõtanud!

Väga palju inimesi on appi tulnud.

Kui palju te olete kokku raha saanud praeguseks?

Kindlasti tuhandetes. Homme peab juba maksma hakkama ja need summad on päris suured, kuna tal kindlustust ei ole. Kõik kiirabid ja asjad...

Ja ka teie viibimine seal...

See ei ole midagi, mul on palju sõpru, kellel on korterid. Saime tasuta siin... saame ikka hakkama.

Kas toote Jarmo Eestisse?

Kindlasti. Enne ei tule siit tagasi, kui ta on nii stabiilne, et on võimalik ta Eestisse tuua.

Kui kaua see kõik võib maksma minna ja kui kaua aega võtta?

Ei oska ennustada. Aju on saanud nii kõva põrutuse, et mis sealt välja üldse tuleb, ei oska öelda ju. Olen kuulnud, et ühel inimesel läks 100 000 eurot maksma see.

Sarnane juhtum?

Jah, rolleriõnnetus ja ajutrauma.

Aga kuna nii paljud on appi tõtanud, siis ilmselt saate hakkama?

Peab saama. Ega siis sellepärast elu seisma jää. Muud allikad on ka, kust saab raha. Sõpru on hästi palju ja tuttavaid. Eestist tuleb kogu aeg sõnumeid, et ükskõik, kuidas läheb, raha saame kokku. Õnnetusi ikka juhtub. Loodame, et teistega ei juhtu. Ei soovita kellelgi sellist asja läbi elada.

Kas politsei on seda juhtumit uurinud?

Ei ole. Pole jõudnud sellega veel tegeleda. Hetkel hoiame käest kinni ja loodame, et kõik hästi oleks.

Loe Aderi eilset palvet sotsiaalmeedias (kliki lingil)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles