Äikesetorm tekitas piirivalvele kuni 100 000 krooni kahju

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve radar.
Piirivalve radar. Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud teisipäevane äikesetorm tekitas Kuressaares asuvasse piirivalvemasti lüües ametkonnale hinnanguliselt kuni 100 000 krooni suuruse kahju.


«Mis puudutab rahalist kahju, siis seda on hetkel veel väga raske öelda, kuna väiksemate kahjude likvideerimisega alles tegeletakse. Hinnanguliselt võib kogukahju tõesti ulatuda 100 000 krooni piirimaile, kuid nagu öeldud, see ei ole lõplik ega täpne summa,» ütles PPA Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht ajalehele Meie Maa.

Möödunud teisipäevane äikesetorm viis piirivalvemasti lüües rivist välja neli radarit ning tugevalt oli häiritud ka merevalvekeskuse raadioside.

«Nii mereturvalisus kui ka piiri valvamine selle all kannatada iseenesest ei saanud, kuna tegevused on dubleeritud: radarite tööd asendasid piirivalve laevad ning raadioside poole võttis üle JRCC Tallinna keskus,» lausus Tammeleht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles