Kuumus seiskas Maarjamõisa haigla opiplokis konditsioneerid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Nädalavahetuse põrgukuumus segas Tartu ülikooli kliinikumi operatsiooniplokis tööd, sest temperatuur tõusis ruumides üle 30 kraadi.


Nädalavahetuse kuumalaine andis Maarjamõisa haiglas esimest korda märku laupäeva õhtupoolikul kella nelja ajal, kirjutas Õhtuleht. Kliinikumi tehnikateenistuse tehnosüsteemide osakonna juhataja Tiit Alumaa sõnul kasvas suure kuumuse tõttu operatsiooniploki kliimaseadmete koormus ning ülekoormuse tõttu lülitus automaatkaitse peakilbis välja.

Kliiniku töö oli häiritud ligi neli tundi. Paraku ei jäänud see viimaseks rikkeks, sest kaitse lülitas end välja uuesti pühapäeva hommikul, sel korral õnnestus probleem kiiremini lahendada.

Konditsioneerimata operatsioonisaalides näitas kraadiklaas kohati üle 30 soojakraadi. Sellest hoolimata töö päriselt ei seiskunud. Operatsioonid, mida sai edasi lükata, jäid hingematvas palavuses tegemata, kuid kiireloomulised lõikused siiski toimusid. Kliinikum kinnitas, et kellegi elu tehnorikke tõttu ohtu ei sattunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles