Ekspert: Venemaa on NATO-le ja Euroopale teada andnud, et aeg on tegutseda

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO hävitajad on viimasel ajal pidanud üha tihedamini Vene lennukitele reageerima.
NATO hävitajad on viimasel ajal pidanud üha tihedamini Vene lennukitele reageerima. Foto: SCANPIX

Välispoliitika ekspert Illimar Lepik von Wirén ütles, et Venemaa on oma viimase aja tegevusega ehmatanud üles nii Põhjamaad kui ka Suurbritannia, USA ja isegi Portugali.

Ta rääkis ETV saates «Välisilm», et Venemaa n-ö külaskäik Rootsi saarestikku oktoobri lõpus oli äratuskell nii Rootsile kui Soomele, kes on pikka aega NATOt vältinud ning nüüd küsitakse neis riikides, kas nad peaksid alliansiga liituma, vahendas ERR Uudised.

Wirén lisas, et Venemaa on teinud kõik selle heaks, et ehmatada üles nii Põhjamaad kui ka britid ja ameeriklased ning isegi portugallased, kus nähti hiljuti Vene lennukeid lendamas.

«Tegemist pole enam Balti riikide murega, vaid Euroopa murega ja õnneks Venemaa on seda ka teistele näidanud,» ütles Wirén, lisades, et Venemaal ei saa kunagi kõht täis, kuid praegu on ebaselge, millises suunas idanaaber edasi liigub ning vaevalt ka Vladimir Putin seda öelda oskab.

«Venemaa on igast otsast NATO-le ja Euroopale teada andnud, et nüüd on aeg tegutseda,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles