Costa Concordia vrakist leiti seni kadunud olnud ohver

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia vrakk
Costa Concordia vrakk Foto: SCANPIX

Ristluslaeva Costa Concordia karile sõidul hukkunutest leiti viimane ohver, kes seni kadunud oli.

Kelner Russel Rebello surnukeha avastati Genovas, kus alust lammutatakse, edastab mtv.fi.

Surnukeha oli kaheksandal tekil asuvas kajutis, kuhu oli laevakere kahjustuse tõttu varem võimatu sisse pääseda. Ümber kukkunud mööbli alla jäänud mehe surnukeha aitasid kindlaks teha nii ta tööandjad kui ka ta taskus olnud isikut tõendav dokument. Leitud inimjäänusele tehakse DNA-test.

Rebello surnukeha oli otsitud pikka aega. 32-aastasena surnud mehe Itaalias Milanos elav vend Kevin Rebello sõnas, et perekond ootas 1000 päeva andmeid tema saatuse kohta. Laipu otsinud sukeldujad leidsid varem laevalt Rebello jaki.

«Helistasin emale ja ütlesin, et surnukeha leiti. Ta hakkas nutma, sest pere ootas kogu aeg tema kohta teateid,» sõnas Kevin Rebello.

Costa Concordia sõitis Itaalias Giglio saare juures 2012. aasta jaanuaris karile ning vajus kreeni. Õnnetuses kaotas elu 32 inimest. Laev tõsteti püsti möödunud aastal ning selle aasta juulis pukseeriti Genovasse lammutamisele.

Costa Concordia endise kapteni Francesco Schettino üle jätkub Grossetos kohus. Schettino ei ole mitmetel kohtuistungitel kohal olnud. Järgmine istung toimub 2. detsembril.

Itaalia väljaande Il Giornale andmetel tegi Schettino politseile avalduse Moldova päritolu tantsija  Domnica Cemortani kohta, kes oli temaga koos õnnetusööl kaptenisillal.

Cemortan väitis oktoobris, et Schettino oli kohe pärast laeva karile sõitmist kutsunud helikopteri, et toimetada ära üks salapärane pakk.

Schettino sõnul ei vasta see tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles