Keskerakonna juhatus kinnitas Ratase Harju- ja Raplamaa esinumbriks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna juhatus kinnitas eile õhtul Harju- ja Raplamaa valimisringkonna esinumbriks varem Tallinnas Mustamäel ja Nõmmel kandideerinud riigikogu aseesimehe Jüri Ratase, samas ei selgunud eile veel Mustamäe ja Nõmme ning Järva- ja Viljandimaa ringkonna esinumbrit.

Samuti nagu eelmiselgi korral kandideerib kevadistel valimistel nii Keskerakonna üldnimekirja kui Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonna esinumbrina erakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Jõgeva- ja Tartumaal on partei esinumber riigikogu liige Marika Tuus-Laul, Tartu linnas sealse volikogu esimees Aadu Must, Võru-, Valga- ja Põlvamaal riigikogu liige Heimar Lenk ning Pärnumaa valimisringkonnas partei aseesimees ja riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson.

Lääne-Virumaa valimisringkonna esinumbriks saab riigikogu valimistel praegu parlamenti kuuluv Siret Kotka ning Ida-Virumaal eurosaadik Yana Toom. Eelmistel, 2011. aasta valimistel kandideeris Lääne-Virumaal erakonna esinumbrina riigikogu liige Peeter Võsa, Ida-Virumaal aga praeguseks parteist välja astunud Lembit Kaljuvee.

Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine ringkonnas asub partei esinumbriks abilinnapea Mihhail Kõlvart ning Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal partei aseesimees, riigikokku kuuluv Enn Eesmaa. Eelmistel valimistel juhtis erakonna valimisnimekirja Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa ringkonnas Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid ning Haaberstis, Kristiines ja Põhja-Tallinnas riigikokku kuuluv Deniss Boroditš, kellest praeguseks on saanud hoopis Reformierakonna liige.

Kahe ringkonna – Tallinna Mustamäe ja Nõmme ning Järva- ja Viljandimaa – esinumbrit arutab Keskerakonna juhatus uuesti kahe nädala pärast. Eilsel koosolekul jäid need partei pressiesindaja sõnul kinnitamata.

Keskerakond kinnitab valimisnimekirjad ja -platvormi 11. jaanuaril peetaval valimiskonverentsil. Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles