Väike-Maarja tormikahjud ulatuvad miljonitesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm rebis Väike-Maarja kirikult tornikiivri ja heitis selle kõrval olevale kabelile
Torm rebis Väike-Maarja kirikult tornikiivri ja heitis selle kõrval olevale kabelile Foto: Väike-Maarja vald

Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamme hinnangul ulatuvad tormikahjud Väike-Maarjas miljonitesse, kõige enam kulub raha muinsuskaitsealuse kiriku tornikiivri ja kabeli taastamiseks.

«Ma arvan, et see summa ulatub mitmetesse miljonitesse,» sõnas Tamm. «Kiriku tornikiiver tegi kabeli pooleks. Mõlemad on muinsuskaitse all – nii kiriku tornikiiver kui kabel, nii et mul on raske hinnata selle taastamise hinda.»

Kella 14 ajal annavad vallavalitsusele tekkinud kahjudest täpsema ülevaate valla eksperdid.

Tamme sõnul käisid täna kirikut ja selle kabelit üle vaatamas firma Rändmeister eksperdid, kes teevad kahjude suurusest neljapäeval valitsusele ettekande. «Täna ei rääkinud nad ühestki numbrist. Neljapäevaks selgub, milline on see vajaminev summa, et kirik ja kabel taastada.» Kirik avas taastamistööde rahastamiseks vabatahtlike annetuste arve, samuti loodetakse abi saada valitsuse reservist.

Rahaliselt ongi kõige suurem kahju tekkinud just kirikule. Lisaks on räsitud vallavalitsuse enda vara. «Lasteaia katus sai kannatada seetõttu, et kõrvalt lendas elumaja katus lasteaia peale. Spordihoone katus on räsitud, mõned tehnilised hooned…» loetles vallavanem.

«Sellele lisanduvad korrusmajade katused, mis on inimeste jaoks tõsine mure,» lisas Tamm.

Murdunud puid aitavad tänavatelt koristada kaitsevägi ja vabatahtlikud, täna pakkus oma abi ka kaitseliit.

«Ega meil eelarves sellisteks kuludeks vahendeid pole, eelarve on üldse praegu tõsine asi. Meie endi võimalused väga väikesed inimeste toetamiseks,» tõdes Tamm, et elumaja katuste parandamine tuleb elanikel oma taskust maksta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles