Heategijad annetasid Argo Aderi traagilisse õnnetusse sattunud poja raviks üle 10000 euro

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarmo Ader
Jarmo Ader Foto: Argo Ader / Facebook / Ekraanitõmmis

Staartreener Argo Ader usub, et tema poeg Jarmo, kes ilma kiivrita mopeediga Tais vastu posti sõitis, tuleb vaikselt koomast välja just tänu heade inimeste abile.

Kuidas pojal läheb?

Täna on juba natuke parem. Hakkab vaikselt koomast välja tulema.

Kui hea uudis!

Jah, aga kõik on veel lahtine ja ebaselge.

Kas ta avas juba silmad?

Ta aegajalt jah juba vaatab, aga me ei tea, kas need on refleksid või on see päriselt.

Kas arst Saksamaalt tuli ka kohale?

Saksa arst käis ka kohal ja oli isegi hämmingus, et ta sellisest õnnetusest nii hästi välja tuli… juba homme on meil temaga kokkusaamine. Täna tehti uued ajuanalüüsid ja pildid. Mida need näitavad, veel täpselt ei tea. Kuna ta vaikselt hakkab tulema, siis peame teda ise kasima ja pesema ja tegema kõik asjad. Oleme ööpäevaringselt kogu aeg juures.

Kas te teate, kui palju annetusi on praeguseks laekunud?

Siin ei ole internet nii tugev, aga kui ma ütlen, et 10000 eurot on tulnud, siis ma ei eksi kindlasti.

Te pidite täna juba esimesed arved ära maksma.

Jah, esimesed on makstud. Neid tuleb veel. Motorollerid ja kõik asjad tuleb veel ära maksta. Me ei mõtle praegu rahadele, vaid proovime olla Jarmole abiks ja toeks. Kõik ta sõbrad on siin. Ööpäevaringselt katame ära, et oma inimene hoiaks kogu aeg käest kinni ja oleks olemas. Uskumatult head inimesed on siin ümberringi! Lillekimbud on voodi peal ja head soovid ja sõnad paberil.

Sellepärast ta ehk nii kiiresti paranebki?

Mina ja Jarmo ema oleme internetist lugenud, et mida rohkem lähedased kogu aeg ligi on, seda kiiremini inimene koomast välja tuleb. Proovime seda joont jätkata nii kaua kui vaja. Enne koju ei tule kui koos pojaga.

Postimees just sellise pealkirjaga loo eile avaldaski. Lugejad küsisid, et miks oli vaja kohe annetusi paluda esimese asjana…

Personaaltreeneri palk ei võimalda seda ja Jarmo ema on stjuardess. Ma mõtlesin kindlasti oma viimase vara maha müüa. Mul ei ole millestki enam kahju.

Kohe maja maha müüa?

Ükskõik, kas autod või mida iganes… see ei olnud üldse minu idee abi paluda. See tuli sõpradelt ja lähedastelt. Mina ei küsinud ühtegi senti lähedastelt. Häid inimesi on palju. Kui iga inimene ühe eurogi paneb, siis tegelikult on summa ju suur, aga mõne inimese jaoks on see väike. Aga ma ei palunud niimoodi abi. Pigem tuli korjandus minu vennalt ja elukaaslaselt. Mul olid teised mõtted peas.

Jõudu sinna Taisse! Loodetavasti tuleb Jarmo koomast välja.

Kindlasti tuleb! Kus ta pääseb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles