Stoltenberg: Vene väed liiguvad Ukraina piiri suunas

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg
NATO peasekretär Jens Stoltenberg Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Jens Stoltenberg teatas täna, et Vene väed liiguvad Ukraina piiri suunas ning Moska toetab jätkuvalt separatiste.

«Viimasel ajal oleme näinud Vene vägesid Ukraina piirile lähenemas,» ütles Stoltenberg Reutersile.

«Venemaa toetab jätkuvalt separatiste neile varustust saates ja neid treenides ning samuti viibivad Ida-Ukrainas Vene eriüksuslased,» lisas ta.

Venemaa on eitanud sõjalist sekkumist Ukraina idaosas hoolimata lääneriikide väidetest, et vastupidise kasuks räägivad paljud tõendid.

«Me kutsume Venemaad üles pingutama rahumeelsete lahenduste nimel ja kasutama oma mõjuvõimu, et sundida separatiste relvarahu austama, mis on vajalik Ukraina keerulise olukorra lahendamiseks,» sõnas NATO peasekretär.

Ukraina president Petro Porošenko käskis täna saata lisaväed võtmetähtsusega linnadesse riigi ida- ja lõunaosas, juhuks kui venemeelsed mässulised otsustavad rünnakule asuda. Porošenko sõnul saadetakse väed kaitsma Mariupoli, Berdjanski, Harkivit ja Luganski oblasti põhjaosa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles