CNN: enamik ameeriklasi on Obamas ja riigis pettunud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA uudistekanal CNN edastas lävepakuküsitluse andmed, mille kohaselt enamik ameeriklasi on president Barack Obamas pettunud.

Uudistekanali andmetel iga kuues hääleõiguslik kodanik ei ole Valge Maja ja senati poliitikaga rahul.  

Obama tegevusega on rahul vähem kui kolmandik kodanikest.

Ameeriklaste valitsuse usaldamine on varasemast märgatavalt kahanenud. Vaid iga viies on veendunud, et riigijuhid langetavad õigeid otsuseid. Lävepakuküsitlus näitas, et vastanud on pettunud nii demokraatides kui vabariiklastes.

Ameeriklased on oma riigi saatuse ja tuleviku pärast mures, enim teeb muret majandus. Kaks kolmandikku on arvamusel, et USA majanduse otsustajad ja vastutajad liiguvad vales suunas.

Viiendik leiab, et järgmisel põlvkonnal on võimalik midagi muuta ning selle tõttu on nende elu parem. Iga kolmas aga peab võimalikuks mitmeid USA vastu suunatud ja seal toime pandavaid terroriakte.

Ameeriklaste pessimistlik suhtumine kajastub ka praegu toimuvate vahevalimiste hääletusaktiivsuses.

Uuringufirma Pew Research Centeri oktoobris tehtud küsitlus näitas, et vaid 40 protsenti ameeriklastest plaanib vahevalimistel hääletada. Nende seas on palju alla 30-aastaseid noori, samuti väikese sissetulekuga ja madala haridustasemega ameeriklasi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles