Välisministriks saab Pentus-Rosimannus, keskkonnaministriks Raidma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna juhatus esitab Euroopa Parlamenti suundunud Urmas Paeti asemele uueks välisministriks praeguse keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse ning tema asemele uueks keskkonnaministriks riigikokku kuuluva Mati Raidma.

Pentus-Rosimannus on töötanud keskkonnaministrina alates 2011. aasta kevadest. Enne seda kuulus ta aastatel 2007–2011 riigikokku.

Varem on Pentus-Rosimannus juhtinud peaministri bürood, olnud Tallinna Kesklinna vanem ning töötanud nii välis- kui justiitsministri nõunikuna. Kõrghariduse on ta omandanud Tallinna Pedagoogikaülikooli haldusjuhtimise ja Euroopa Liidu suhete erialal.

Raidma on kuulunud riigikokku alates 2007. aastast ning praegu on ta riigikaitsekomisjoni esimees. Varem töötas ta alates 1986. aastast eri ametikohtadel tuletõrje- ja hiljem päästeametis ning oli aastatel 2000–2006 ka päästeameti peadirektor.

Raidma asemel peaks parlamenti pääsema Tabivere senine vallavanem Kalmer Lain. Tema oleks riigikokku saanud ka juhul, kui Paet poleks välisministri kohalt lahkunud ja tema asemel oleks Euroopa Parlamenti läinud Igor Gräzin.

Üheksa ja pool aastat välisministrina töötanud Urmas Paeti vabastas president ametist esmaspäeva pärastlõunal, kui vabariigi valimiskomisjon oli kinnitanud ta endise peaministri, nädalavahetusel Euroopa Komisjoni asepresidendina tööd alustanud Andrus Ansipi asendusliikmeks Euroopa Parlamendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles