Ida-Virumaa õpetajad arutlevad, kuidas eesti keelt paremini õpetada

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased eesti keelt õppimas.
Õpilased eesti keelt õppimas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Homme toimub Narvas eesti keele metoodika päev, sest viimased haridusuuringud kinnitavad, et Ida-Virumaa põhikoolide suurimaid väljakutseid on eesti keele õppe tõhusus.

Metoodika päeval osalevad kolledži üliõpilased ning ligi 60 Ida-Viru maakonna õpetajat.

Esmakordselt toimuv üritus algab kell 12.00 plenaarettekandega, kus teemal «Sõnad ja grammatika kui tööriistakast» esineb ülikooli vanemteadur, tuntud ja tunnustatud keele- ja kirjandusteadlane Tiit Hennoste. Seejärel jätkub töö eesti keelele, meediale ja kirjastusele pühendatud töötubades.

Keele ja meedia töötubades esinevad Tartu Ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituudi esindajad Katrin Kern, Külli Habicht ja Kersti Lepajõe ning Tallinna Ülikooli lektor Katrin Aava. Kirjanduse töötoas esinevad kirjandusteadlane ja raamatute koostaja Maarja Vaino  ning ajakirjanik ja tõlkija Ilona Martson. Kavas on õpetajatele suunatud arvutiprogrammi «E-tund» tutvustamine.

«Me püüame toetada õpetajaid uute metoodiliste lähenemiste leidmisel, et eesti keele õpet meie maakonnas muutuks tõhusamaks ja huvitavamaks,» ütles Narva kolledži direktor Katri Raig. «Meie maakonna noortest 80 protsenti on vene kodukeelega ning eesti keele õppe tõhusus on endiselt üks põhikooli suurimaid väljakutseid. Nii kinnitavad viimased haridusuuringud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles