Prantsuse siseminister sattus pildile paremäärmusliku lipuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: twitter

Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve on sattunud nii kriitika kui irvhammaste sihtmärgiks seoses intervjuuga, mille andis ühes Pariisi politseijaoskonnas seinal rippunud Ameerika konföderaatide lipu taustal.

Foto tuli avalikkuse ette tänu ministri enda pressimeeskonnale, kes postitas selle 23. oktoobril siseministeeriumi Twitteri-kontole.

Nagu meenutas raadiojaam RTL, on konföderaatide lippu USAs aja jooksul hakatud seostama ennekõike kõikvõimaliku paremäärmuslusega.

Sama lipuga Ku Klux Klani liige nende organisatsiooni kogunemisel 2011. aastal Tennessee osariigis.
Sama lipuga Ku Klux Klani liige nende organisatsiooni kogunemisel 2011. aastal Tennessee osariigis. Foto: SCANPIX

«Cazeneve, politsei, teie kollektsioonist puudub apartheidiaegse Lõuna-Aafrika Vabariigi lipp,» kommenteeris siseministeeriumi fotot üks naljahammas.

Prantsuse politsei suurima ametiühingu kõneisik Christophe Crépin jäi kolleege kaitstes siiski söakaks ja kinnitas, et lipp ei olnud märk mingitest rassistlikest kalduvustest jaoskonnas.

«See on dekoratsioon, mis aitab elavdada rasket tööd, mida politsei peab tegema, ning katta seinu, mis vajavad hädasti remonti,» märkis Crépin.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles