Pentus-Rosimannus: lahkun keskkonnaministeeriumist raske südamega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Välisministri kandidaadiks kinnitatud Reformierakonna aseesimees ja senine keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ütles, et lahkub keskkonnaministeeriumist raske südamega.

Pentus-Rosimannus ütles pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ajakirjanikele, et lahkub keskkonnaministeeriumist raske südamega, sest see on talle väga südamelähedane valdkond. «Natukene kindlam tunne on lahkuda seetõttu, et Mati Raidma oma riigikaitsekomisjoni juhi väga pika kogemusega on üks väga tugev juht ja mul on kindlus ja veendumus, et need teemad, mida ma ei jõua allesjäänud päevade jooksul lõpuni vedada, saavad lõpuni viidud ja et Mati Raidma teeb seda kindla käe ja südamega,» lausus ta.

Pentus-Rosimannus märkis, et välisministri koha pakkumine tuli talle ootamatult ning enne nõusoleku andmist võttis ta mõtlemisaega, et olla veendunud, et välisministriks asumine on kõige parem ning ka Eesti jaoks mõistlik ja õige otsus. «Kui ma selle veendumuse pärast mõningast konsulteerimist ka mõnede diplomaatidega sain, siis oli juba mul hea meel eile õhtul oma kinnitus peaministrile anda,» ütles ta.

Ta kinnitas, et soovib välispoliitikas jätkata Eesti senist joont. «Rahvusvahelises suhtluses, välispoliitikas on Eesti puhul alati oluline olnud järjepidevus ja usaldusväärsus. See on kindlasti see liin, mida ma jätkata soovin,» lausus ta.

Ühtlasi tänas Pentus-Rosimannus kauaaegset välisministrit Urmas Paeti, kes tema sõnul on pidanud lahendama mitu väga keerulist olukorda ja teinud seda väga hästi.

Reformierakonna juhatus kiitis täna ennelõunal üksmeelselt heaks peaminister Taavi Rõivase ettepaneku esitada uueks välisministriks Pentus-Rosimannus ning tema asemel uueks keskkonnaministriks praegu riigikokku kuuluv Mati Raidma. Presidendile teeb Rõivas ministrite ametisse nimetamiseks ettepaneku 17. novembril.

Üheksa ja pool aastat välisministrina töötanud Urmas Paeti vabastas president ametist esmaspäeva pärastlõunal, kui vabariigi valimiskomisjon oli kinnitanud ta endise peaministri, nädalavahetusel Euroopa Komisjoni asepresidendina tööd alustanud Andrus Ansipi asendusliikmeks Euroopa Parlamendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles