Raidma: suunamuutusi ei maksa minult oodata

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Raidma
Mati Raidma Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskkonnaministri kandidaadiks nimetatud praegune riigikogu liige Mati Raidma kinnitas, et jagab välisministriks asuva senise keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse plaane ja seisukohti ega plaani keskkonnapoliitikas suunamuutust.

Raidma ütles täna Reformierakonna juhatuse koosoleku järel ajakirjanikele, et võttis vastu peaministri pakkumise, sest soovib saada Eesti kõige parema meeskonna liikmeks. «Mul on selles mõttes kergem, et Keit jääb valitsusse,» märkis ta.

Raidma sõnul on praegune keskkonnaminister teinud viimaste aastatega ära väga suure töö. «Minu peamine ülesanne on hoida neid ideid ja arenguid protsessis ja viia lõpuni, mida saab teha,» ütles ta ja kinnitas, et suunamuutusi ei maksa temalt oodata.

Väljakutsetena nimetas ta nii uute keskkonnatasude kehtestamist, kaitsealadega seonduvat kui ka idapiiri puhastamist. «Siin on keskkonnaministeeriumil roll hoida silma peal, et see protsess läheks sujuvalt ja üks julgeolekuprobleem saaks lahendatud,» lausus ta.

Raidma märkis, et on päästeametis töötatud aja jooksul ehk aastatel 1992–2007 mitmesuguste kriiside ehk metsatulekahjude, keskkonnareostuste ja loodusõnnetuste lahendamisel keskkonnavaldkonna inimestega kokku puutunud. «Selle valdkonna inimestega mul on kriisides kokkupuude olnud ja tean, et neil kõigil on süda õiges kohas,» lisas tulevane keskkonnaminister.

Reformierakonna juhatus kiitis täna ennelõunal üksmeelselt heaks peaminister Taavi Rõivase ettepaneku esitada uueks välisministriks Pentus-Rosimannus ning tema asemel uueks keskkonnaministriks praegu parlamendi riigikaitsekomisjoni juhtiv Raidma. Presidendile teeb Rõivas ministrite ametisse nimetamiseks ettepaneku 17. novembril.

Üheksa ja pool aastat välisministrina töötanud Urmas Paeti vabastas president ametist esmaspäeva pärastlõunal, kui vabariigi valimiskomisjon oli kinnitanud ta endise peaministri, nädalavahetusel Euroopa Komisjoni asepresidendina tööd alustanud Andrus Ansipi asendusliikmeks Euroopa Parlamendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles