Politsei viis ära noa ja mängupüstoliga kooli tulnud poisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Täna viis politsei Läänemaal Ridala põhikoolist ära 9. klassi noormehe, kes oli kooli kaasa võtnud mängupüstoli ja noa, kirjutab Lääne Elu.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak sõnas Postimehele, et politsei sai täna kell 10.47 väljakutse, et Ridala koolis olevat ühel 16-aastasel noormehel kaasas püstoli moodi ese ja nuga. «Teatele reageerinud politseinikud jõudsid koolimajja kell 11 ning nooruki asjade läbivaatamise käigus leiti tema seljakotist mängupüstol ja suveniirnuga,» lisas Grak.

Pressiesindaja sõnul ei olnud kellegi tervisele ega elule ohtu. «Politsei toimetas nooruki politseijaoskonda ja sinna kutsuti ka tema ema. Koolis kaasas olnud ja seal ärevust tekitanud esemed anti üle emale ning pärast vestlust lubati noormees koju, märkis ta.

Kooli direktor Milve Viigand täna pärastlõunal veel  täpsemaid asjaolusid ei teadnud. «Olin lastaiajuhatajate nõupidamisel ja pole ennast asjadega kurssi viia jõudnud,» ütles Viigand Lääne Elule.

Kalvi Almosen Lääne prefektuuri teabebüroost rõhutas, et ohtlike või teisi hirmutavate esemete kooli kaasa võtmine ei ole lubatud ning sellistele juhtumitele reageeritakse tõsiselt nii kooli kui ka politsei poolt.

«Viljandi juhtumi järgselt on sagenenud teated koolipere provotseerimisest ähvardamise või ohtlike esemetega. Selline käitumine on lubamatu ning politsei soovitab nii koolis kui ka kodus need teemad ja võimalikud tagajärjed läbi arutada. Samas on oluline, et lapsed oskaksid käituda juhul, kui näevad kellegi käes ohtlikku eset ning ei kardaks sellest õpetajatele või politseile teada anda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles