Päästjad tegelevad siiani tormikahjustustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm.Foto on illustreeriv.
Torm.Foto on illustreeriv. Foto: Meelis Meilbaum

Päästjad tegelevad veel tänaseni mitmes Eesti paigas pühapäeval tekkinud tormikahjustuste kõrvaldamisega, kõige rohkem said kannatada Ida- ja Lõuna-Eesti piirkonnad.

Ulatuslike elektrikatkestuste ja elutähtsate teenuste katkemise tõttu paljudes Lääne-Virumaa piirkondades aitab Ida-Eesti Päästekeskus elektrigeneraatoritega varustada hooldekodusid, loomafarme ja pumbajaamasid, samuti aidati taastada elektrivarustust Väike-Maarja
vallas Ebavere mobiiltelefonimastis.

AS-i Eesti Energia andmetel oli täna kella 15.51 seisuga Lääne-Virumaal elektrita veel 2238 ning Tartumaal 549 majapidamist.

Pühapäevane äiksetorm tõi päästekeskusele üle kolmesaja väljakutse. Kõige enam tuli päästjatel tegeleda teedele või elektriliinidele langenud puude eelmaldamisega, pikne süütas esialgse info kohaselt viis majapidamist.

Ilmajaama andmetel võib äikest olla ka sellel nädalal ning äikesega kaasnevad tugevamad tuuleiilid. Päästeteenistus palub inimestel äikese saabudes hoovid lahtistest esemetest koristada ning sulgeda aknad-uksed. Tugevate äikesetuulte ajal on soovitav viibida siseruumides ning autod parkida lagedamale väljale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles