18-aastane vabariiklane pääses noorima inimesena USA osariigi parlamenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virginia parlamendi noorim liige Saira Blair.
Lääne-Virginia parlamendi noorim liige Saira Blair. Foto: SCANPIX

Eile sai USAs Lääne-Virgina ülikooli esimese kursuse tudengist noorim osariigi parlamendi liige terve riigi peale. Valmiskampaaniat tegi neiu otse oma ühiselamutoast.

Konservatiivset eelarvepoliitikat pooldav vabariiklane Saira Blair on küll alles 18-aastane, kuid hakkab sellest hoolimata esindama osariigi parlamendis Lääne-Virginia idaosa väikest piirkonda. Oma demokraadist konkurendi alistas neiu uudisteagentuuri AP teatel võimsalt – 63 protsendiga 30 protsendi vastu. Kolmas kandidaat sai seega seitse protsenti häältest.  

Blair lubas oma valimiskampaania käigus alandada teatavaid maksumäärasid, lisaks on ta kindlal abordivastasel ja relvasid pooldaval seisukohal. Neiule jäi valimistele alla 44-aastane demokraat Layne Diehl, kes tahtis seaduseandjaks saades tegelema hakata hariduse parendamise ja narkoprobleemidega osariigis.

Blair jõudis avalikkuse tähelepanu alla selle aasta mais, kui ta alistas eelvalimistel 66-aastase vabariiklasest vastaskandidaadi, olles ise 17-aastane. Nüüd saab temast riigi noorim osariigi parlamendi saadik. Osariikide parlamentides on üle 7300 saadiku, kuid alla viie protsendi on neist alla 30-aastased, teatas Wall Street Journalile NCSL poliitikaanalüütik Morgan Cullen.

Kevadesemestril pühendab ta aja ülikooli asemel poliitikale, kuid kavatseb suvel ja sügisel kursused järele teha. Oma noorust tõi ta kampaania käigus väärtusena välja, öeldes, et nooremate valijate hääli peaks ka parlamendis kuulda olema.

Ise panustas ta oma kampaaniasse 4000 dollarit ja tõi põhjuseks, et kandidaatidel peaks midagi endal ka mängus olema, et valijad näeks – ta võtab seda tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles