Austraalia peaminister: Putin ei saa vältida lennu MH 17 teemat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Abbott
Tony Abbott Foto: SCANPIX

Austraalia peaminister Tony Abbott teatas, et Venemaa president Vladimir Putin ei saa vältida keskustelu Ida-Ukrainas alla tulistatud lennu MH17 teemat G20 riikide kohtumisel Austraalias.

G20 riikide esindajad kogunevad järgmisel nädalal Brisbane´is, edastab mtv.fi.

Abbotti sõnul võtab ta seal Malaysia Airlinesi lennuõnnetuse teemaks ning räägib sellest Putiniga kas ametlikult või mitteametlikult.

«Püüan temaga sel teemal rääkida lähiajal,» teatas Abbott väljaandele The Australian.

17. juulil aset leidnud lennukatastroofis hukkus 298 inimest, kellest enamik olid hollandlased.  Pardal oli ka 38 austraallast. Lennuk lendas Hollandist Amsterdamist Malaisiasse Kuala Lumpurisse.

USA ja Austraalia on veendunud, et reisilennuki lasid alla Ida-Ukraina separatistid, kes kasutasid selleks Venemaalt saadud õhutõrjesüsteemi BUK.

Venemaa ei ole seni vastanud Austraalia palvele sel teemal rääkida.

Austraalia peaminister Tony Abbott teatas juba möödunud kuul, et ta esitab Putinile väljakutse kui Venemaa juht tuleb Brisbane`i G20 riikide kohtumisele.

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev kommenteeris siis, et Putinil on judos must vöö ning teiste riikide poliitikud peaksid oma sõnu hoolikamalt valima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles