Keit Pentus-Rosimannus: opositsioon kahtleb minus enne päevagi uuel ametipostil töötamist

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Raidma (esiplaanil) peab keskkonnaministrina hakkama helpima Keit Pentus-Rosimannuse (keskel) keedetud suppi: rahandusministeerium saatis pikka aega ette valmistatud keskkonnatasude seaduste muutmise eelnõud hävitava hinnanguga tagasi.
Mati Raidma (esiplaanil) peab keskkonnaministrina hakkama helpima Keit Pentus-Rosimannuse (keskel) keedetud suppi: rahandusministeerium saatis pikka aega ette valmistatud keskkonnatasude seaduste muutmise eelnõud hävitava hinnanguga tagasi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Opositsiooni võime inimeses kahelda, enne kui ta on päevagi uuel ametipostil olnud, on muidugi omaette oskus, ütles eile uueks välisministriks pakutud Keit Pentus-Rosimannus.

Pentus-Rosimannus rõhutas Kuku raadiole antud intervjuus, et ametivande annab ta alles ülejärgmisel nädalal, nii et praegu on veel vara tema töö kohta uue välisministrina hinnanguid jagada. Ta lubas, et järske suunamuutusi välispoliitikas ei tule.

«Välispoliitikas on tõepoolest aeg päris keeruline,» ütles praegu veel keskkonnaministri ametis töötav Pentus-Rosimannus. «Rahvusvaheline olukord on keeruline mitte ainult siin päris meie lähedal, aga ka laiemalt. Kui Eesti jaoks on peamise julgeolekuohuna tajutud ja tunnetatud Venemaa käitumist, siis laiemalt Euroopa Liidus ollakse kindlasti põhjendatult mures selles osas, mis toimub islamiäärmuslaste poolt. ISISe [Islamiriigi] tegevus on ka kindlasti Euroopa Liidu välisministrite kohtumistel teemaks. Eesti on panustamas nii, kuidas see võimalik on.»

Ta rõhutas ka, et Eesti jätkab humanitaarpanuse andmisega. «Kui vaadata panustamist ühe elaniku kohta, siis Eesti on oma suuruse kohta oluline panustaja. See on üks suund, mida kindlasti jätkame ja peame jätkama.»

Pentus-Rosimannus võtab välisministeeriumis töö üle 17. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles